+972-54-5551661
קצת עלינו
הקרן לפיתוח לוד מובילה את את פרויקט המוסיקה החברתי - "מיוזיק לוד", אשר החל את דרכו בשיתוף עם בית הספר למוסיקה 'רימון' בשנת 2012 ובשנים האחרונות הפרוייקט צבר מוניטין ומתנהל עצמאית. במסגרת הפרויקט מקבלים כ-25 בני נוער יהודים וערבים תושבי לוד, המצטיינים בשירה ונגינה, מלגת לימודים לשלוש שנים להכשרה מוסיקלית בתחומי המוסיקה הקלה וג'אז. תכנית הלימודים כוללת שיעורי נגינה פרטניים, פיתוח קול, שיעורי תאוריה, פיתוח שמיעה, סדנאות אמן ואנסמבל המועברים ע"י מורים מקצועיים. זאת ועוד, משתתפי התכנית מופיעים באירועים פומביים עירוניים. הפרויקט מתקיים במתחם בית הספר למחוננים ומצטיינים במוזיקה ע"ש יצחק נבון שבלוד (בית התזמורת העירונית). במסגרת התכנית, כל תלמיד לומד 3-4 שעות שבועיות, לפי הפירוט הבא:
-
שיעורי כלי פרטני – 1 ש"א (= שעה אקדמית) בשבוע כל תלמיד זכאי לשיעור כלי ראשי פרטני, אשר בו לומד להכיר לעומק את הכלי. במסגרת השיעור מתמודד התלמיד עם היבטים טכניים כמו גם חיבור בין התיאוריה והפרקטיקה ביישום על הכלי, לרבות אלתור.
-
שיעור תיאוריה ופיתוח שמיעה קבוצתי – 1 ש"א בשבוע בשיעורי התיאוריה התלמיד לומד מרווחים שונים וכיצד לזהות אותם הן בקריאה והן מתוך שמיעה. בנוסף, נלמדים סולמות מז'וריים, סולמות מינוריים, בניית אקורדים מסוגים שונים: אקורדים מז'וריים, מינוריים, מוקטנים ומוגדלים, זיהוי אקורדים משמיעה ובקריאה מדף. במקביל לעבודה התיאורטית, כל שיעור מלווה גם בפיתוח שמיעה משולב, וחיבור בין הקריאה מהדף וההבנה התיאורטית, לבין מימוש שמיעתי/ביצועי בשירה.
-
השתתפות בהרכב קבוצתי – 2 ש"א בשבוע. בפרויקט 3 הרכבים מוזיקליים בסגנונות של ג'אז, רוק ישראלי והרכב ייצוגי . בהרכבים התלמידים לומדים נגינה בצוותא עם נגנים נוספים. הם לומדים לנגן קטעים מוזיקליים חדשים ומאתגרים, וכמובן רוכשים יכולת להתרכז, ללמוד מוזיקה בע"פ, לאלתר ולהקשיב לנגנים המנגנים לצדם.
-
סדנאות אמן והעשרה ניתנים בהיקף של 16 שעות במהלך השנה. *הסדנאות מתקיימות אחת לרבעון וכוללות סדנאות אומן, סדנאות נגינה, העצמה, עמידה על במה ועוד.
-
אירועים עירוניים במהלך השנה חוברים הרכבי 'מיוזיק לוד' לשיתופי פעולה מוסיקליים עם נגני התזמורת של לוד, במופעים שונים במסגרת אירועים בעיר.
-
הרכב נגינה ייחודי לבני העדה האתיופית על כלים וסגנון מוסיקה אותנטיים